Robbie Williams

27. února 2008 v 10:57 | Dany |  Další zpěváci

Robbie Williams

Datum narození: 13.02.1974
Místo narození: Stoke-on-Trent, Anglie
Znamení: Vodnář


Životopis:
První zkušenosti s uměním našel již v brzkém věku v malé hospůdce U Rudého Lva, která patřila jeho rodičům. Ti se ale rozvedli, když byly Robbiemu dva roky. Školu vystudoval bez problémů. Zato zaměstnání mu dělalo problémy, neboť jako prodavač odrazoval lidi od koupě.





Již v patnácti se stal členem chlapecké skupiny Take That. Jejich začátky nebyli nijak růžové, na první koncert přišlo jenom deset lidí a jeden pes. Tak asi po roce a půl hráli v jednom klubu a sál puberťaček se rozječel. Tehdy si uvědomili, že tohle je jejich cílová skupina. Od té doby jejich kariéra prudce rostla a získali si milióny fanoušků. Jenže pro něj, jako dospívajícího mu tato sláva začala vadit. Známé jsou potíže s alkoholem a drogami. Jelikož už to nemohl dále vydržet rozhodl se i před odpor vydavatelské firmy ze skupiny Take That odejít. Ta se s ním hned začala soudit a jen na soudních výlohách musel zaplatit statisíce liber.





K jeho nejvýznamnějším úspěchům patří i album: Swing When You're Winning (09/2002) přes které se mu podařilo zasáhnout všechny vrstvy publika.

Známé jsou jeho poměry s osobnostmi jako byl nedávný s Gerri Halliwel, když už nemohl vydržet nápor novinářů svěřil, že se sní vyspal.

Šesté studiové album Robbieho Williamse nese název Intensive Care a vyšlo tři roky po "Escapology". Album přináší spojení s autorem Stephenem Duffym (The Lilac Time), který nahradil Guye Chamberse. Podle slov autora je album částečně inspirováno singlem Louise z roku 1984 od skupiny Human League o muži, který potká na autobusové stanici svou bývalou přítelkyni a vědomí si, že ji stále miluje.





Skladby jako Ghosts, Make Me Pure, úžasná Advertising Space dělají z Intensive Care silně melancholickou a nostalgickou záležitost. Jako by Robbie procházel klíčovými skladbami svého mládí - vším od Oran Juice Jonesovým "Rain" k "When Love Breaks Down" od Prefab Sprout.

Podle jeho vlastních slov je pro něho v životě nejdůležitější rodina - rodiče, sestra Sally a nevlastní sestra Peta Thorn Williams. "Bez jejich podpory bych byl již dávno na dně!" říká Robbie.
Ve zkratce: Rodina: Matka - Janet, Otec - Peter a sestra - Sally
Základní škola: Mill Hill Primary School, Sunnyside Avenue, Tunstall.
Střední škola: St. Margaret Ward High School, Little Chell Lane, Tunstall.




Kontakt: Jediná možnost jak Robbieho kontaktovat je přes jeho manažera, ale moc nadějné to není. :

iE Music Ltd
111, Frithville Gardens
London
W12 7JQ
United Kingdom








Filmografie:

2005Kouzelný kolotoč (Sprung! The Magic Roundabout) ...Dougal (hlas: Anglická verze)
2004De-lovely (De-Lovely) ...Musical Performer - "It's De-Lovely"
1999Sob Robbie a Velké sobí hry (Hooves of Fire) ...Vypravěč







Diskografie:

Album
2006 Rudebox
2005 Intensive Care
2003 The Love Songs
2002 Escapology
2002 I've Been Expecting You
2001 Swing When You're Winning
2001 Swing When You´re Winning
2000 Sing When You're Winning
1999 The Ego Has Landed
1998 I´ve Been Expecting You
1997 Life Thru' a Lens
1997 Life Thru A Lens Singl
2001 Something Stupid
2000 Kids
1999 Angels
0 Nevydané singly Kompilace
2004 Greatest Hits Live
2003 Live at Knebworth


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama